tisdag 8 mars 2011

Fettisdag!


Bakade Semlor i morse.
Inga stora.......
Vi gillar de små bäst.


Fick besök av Vännen Carina
Hon hade bakat Semlor på jobbet
hela förmiddagen så egentligen kanske
Jag skulle ha bjudit Henne på nått annat till Kaffet.
Men är det Semeldag så är det.

Läste att i Norge har De sylt i istället för
mandelmassa som Vi har.
Mina Norska Vänner är det så?
Har Ni grädde också?

Och i Norrland har de som tradition att äta
Semlor till Efterrätt när de ätit Brunabönor.
(Så stabbit i magen det måste bli)

~~:*:~~

Ha det Gott!



Kramar Uttan!


11 kommentarer:

Mia sa...

Här på den sidan av Norge där jag befinner mig har jag bara fått bullarna med grädde, inte mandelmassa och ingen sylt. Men det låter ju gott, med sylt också alltså. Vi tjuvstartade i söndags, det är stora dagen för fastelavnsboller och idag blir det svenska semlor framför TV,n. Hoppas dom blir lika smarriga som dina :)

Susanne sa...

ser jätte gott ut,,fast jag är glad att dom bara är på bild...nu får det va nog med kilon...Kram

Elin sa...

Hej!
Vad gott det ser ut. Vi får äta semlor imorgon eftersom jag bakade tigerkaka idag.

Ha en fin dag!
Kram Elin

sylvia sa...

hei på deg.
å disse så deilig ut, å særlig når en leser at dere har mandelfyll i idem, mmm..
ja vi bruker både krem/gradde mest, men kan å nytes med syltetøy å krem sammen, mmmm. litt av hvert man kan bruke boller/semlor til, å ikke snakk om brunost,det er nydelig..
syntes deres ord semlor er så skjønt, høres så nydelig ut.
ha en nydelig kveld vennen.
klem fra sylvia

Patricia sa...

Jättefina semlor .. jag älskar semlor o skulle kunna äta hur många som helt om det inte var för min runda figur .. =)

Men vi har unnat oss semlor idag i alla fall .. Fettisdagen till ära .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Tankar tar tid sa...

Mmmmm ... vad goa´ dina semlor ser ut! Här blev det inga hembakade, bara köpta men de var ok de med.

När barnen var små bakdade jag semlor men mest för att alla hade olika önskemål om vad de skulle innehålla och vad det tyckte och inte tyckte om. Då gjorde jag en del med sylt i st f mandelmassa.

Kram Christina

Viola sa...

Här är en som inte kan äta p g a mandeln...men som sagt...de norks njuter jag av när jag är där och dom smakar alldeles förträffligt :) hoppas du haft en härlig semledag, kram

Moa sa...

Hmm.. vad goda de ser ut, jag gillar också lite mindre storleken på semla.. man blir inte så mätt då =). Ha det gott/moa

Photo by Maria sa...

Jag har oxå bakat semlebullar idag.. Sååå gott det är.. Men jag vill äta de traditionella med mandelmassa och grädde.. Jag har ett vv-recept där det skulle vara smält mörk choklad i degen och sen chokladsmörkräm istället för mandelmassa.. Säkert gott men inte på fettisdagen, då skall det vara vanliga... Vet att på en del ställen lägger man semlan i varm mjölk och äter den med sked men det tycker jag låter rent äckligt..

Ha nu en fin natt och en bra onsdag..

Kram Mia

Yvonne L sa...

Gott med semlor, fast jag nöjde mig med köpta.

Nina sa...

Dom var jätte goda semlorna!!
Tack för kaffet semlan, hoppas allt är bra.

Kramar Carina