tisdag 21 april 2009

Ljus och värme!

Hej!

I dag har vi "ruggväder".
Det är mulet och kallt.
Så lite bilder på Fotogenlampor passar idag!
Båda övre lamporna kommer från min Mormor!
Den rosa är så fin tycker jag.
Och att den lyckats vara hel fortfarande.....

En till!Så kommer min Mormors gamla Pigtittare...
När jag ändå var i farten.
För jag testar lite nytt med bilderna som ni kanske sett.
Är faktiskt riktigt stolt,tänka sig vad man lär sig av vänner (Tack Patricia) och på att våga testa.¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Hoppas Ni får en bra tisdag.
Nu ska jag fixa lite lunch sen blir det en liten tripp till Byns Handelsbod.
Annars så gör jag inget speciellt idag.
Jag vill ha Sol och Värme!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


12 kommentarer:

Patricia sa...

Ja usch i dag är det ruggigt ute, frös till o från jobbet idag och min kropp reagerar direkt, har jobbigt idag med värk och huvudvärk, men det vänder väl snart, är ledig i morron så får jag vila igen.

Vilka fina fotogenlampor, kul med arvegods som man har en relation till...som min hibiskus... =)

Ja butiken är en kul hobby och som jag kan styra efter hur jag mår, och kul när kunder hör av sig för spontanbesök en liten stund som i går kväll. Blev även väckt 08.10 i morse av att telefonen ringde och en kund ville boka visning... ha ha.

Må så gott i kylan!
Kram Patricia

jenny sa...

Jag vill också ha värme. Har varit till Ina idag och vi tog en långpromenad med barnen och det var så j-vla gråkallt.
Puss å kram

Lotta-livets väv sa...

Vad kul med en ny Nikon! Många roliga saker kan man göra med fina kameror....och det bästa av allt med den digitala världen är att man kan slösa på bilder och bara sutta de som dåliga..... Testar du att fota i RAW-format?

Leila sa...

Vilka snygga fotogenlampor. Piggtittaren var också fin. Gillar gamla saker och har man ärvt dem är det ännu roligare.
Vädret idag är under all kritik. Kroppen min gillar inte grårusket. Men det ska bli varmare och bättre väder sägs det och det tar jag fasta på direkt =)
Ha det gott
Kram
Leila

Hemma på Landet sa...

Vad vackert du visar!:-) Kramis

Livet i byn sa...

Visst är det kul när man kan leka lite med bilderna. Man lär sig snabbt om man får hålla på.

~Livet i byn

Vit som snö sa...

Vilka vackra lampor, håller med om att den rosa var jättefin! Mest impad är jag över bilderna- var fixar man dom så fina (förutom att du är en duktig fotograf)???
Kram Cilla

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Men vad många fina lampor..jag har en.
Kram Lotta

Patricia sa...

Ja nu börjar det bli lite ombonat i trapphuset, så skönt och när man bott med det fula trapphuset i flera år så är det sån enorm skillnad så det känns overkligt.. hi hi.

Ja värken är ju som den är, den kommer och går. Idag ska jag fixa lite med gardinerna, kände mig inte helt nöjd med de jag hängde upp i går men ska försöka ta det lugnt. Sen åka till V-ås och titta på golv så vi får lägga nytt golv med i trappen, så vi kan sätta upp lister med sen, så det blir helt klart någon gång... =)

Ja de där "Plättarna" var kul, har sett såna förut men aldrig haft någon själv, hoppas komma ihåg att vattna regelbundet.. =D

Ha en bra dag vännen!
Kram Patricia

Peter Olofsson sa...

Hej! Oumberlige Peter här! Som du ser så är det en omöjlighet för mig att ta det lite lugnt!(ler).
Världen är full med viktiga saker att ta i tu med, har verkligen inte slutat blogga på www.oumberligating.blogspot.com utan den får vila ett tag, nu är det www.jernsaxen.blogspot.com som gäller i ett tag framöver tills det blir en egen hemsida! Oumberligabloggen skapades faktiskt som en liten "draghjälp" för Jernsaxen bloggen och för att nå ut till fler människor om sjukvårdproblematik och patient/smärt frågor. Stora områden och svåra att hantera men en sak är säker desto mer det skrivs om dem desto bättre ur alla synvinklar.
Nu vill jag be dig käre läsare av Oumberligabloggen att titta in på Jernsaxenbloggen som jag idag skriver ifrån. Min önskan är att du också lägger till dig som föjare av den, bloggen är lika fri och okomersiell och opolitsik som Oumberliga. Mitt enda mål med den i bloggform är att få så många läsare som möjligt och självklart också kommentarer. Det är visserligen inte det viktigaste men känner du för att skriva en rad så självklart så uppskattas det! Mitt mål är att även Jernsaxen ska länka vidare till allmäna bloggar som kan ge förströlese och glädje i vardagen, kommer skicka ut förslag var du vill ha din blogg under för rubrik, exempelvis inredning, foto, konst osv men det tar ett litet tag. Vill du inte synas på den sidan varken som följare eller blogg så respekteras det självklart, då ses vi bara på Oumberliga bloggen(ler). Är det någonting du undrar över så går det bra att maila till jernsaxen@live.se så reder vi ut eventuella frågor. Berörs du personligen av sjukvårdsfrågor, patientproblematik, försäkringskassa eller liknade så vill jag gärna ha material om det, skriv gärna en lång kommentar så andra kan läsa. Mår du bra och är frisk som en nötkärna(ler) så var glad för det och stöd oss andra (patienter och anhöriga) genom att bara vara "följare" och tyck gärna till om det är något som är bra eller dåligt i mina inlägg!
Stor varm Kram från Oumberlige Peter!
Tack för hjälpen på förhand vill jag också säga!

Lotta-livets väv sa...

RAW? Ja, det är ett filformat som man kan fota i när kameran är ställd i manuellt läge. Det är ett icke-förstörande filformat vilket gör att man kan korrigera sina bilder utan att för den skull ta bort en massa filinformation..... Jag är ingen RAW-expert, jag var bara lite nyfiken på om du ställt in din kamera på RAW och testat. När man fotar i RAW så får man två kopior av varje bild, en vanlig jpg-fil och en med en annan filändelse...... fast de nya fina kamerorna har ju jättebra autmatfunktioner som är helt ok för oss nybörjare.....

Viola sa...

DOm lamporna var helt ljuvliga och krönet på pigtittaren, suck.....så roligta tt få ha dessa släktklenoder, kram